HomeBlogDe beste drukverlagende matrassen

De beste drukverlagende matrassen

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan een goede nachtrust is het slapen op een matras dat past bij jouw behoeften. Voor mensen met specifieke klachten, zoals reuma, artrose, decubitus, spier- en gewrichtspijnen, kan een drukverlagend matras de ideale oplossing zijn. In deze blogpost vertellen we je alles over drukverlagende matrassen en welke voor jouw slaaphouding, gewicht of postuur het beste is.

Wat maakt een drukverlagend matras zo speciaal?

Een drukverlagend matras biedt flexibiliteit en geeft je het gevoel dat je heerlijk zacht ligt. Het verdeelt de druk gelijkmatig over je lichaam, bevordert de bloeddoorstroming en vermindert prikkelingen in ledematen. Dit leidt tot ultiem comfort en een diepere slaap, waarbij zowel lichaam als geest optimaal herstellen.

De beste drukverlagende matrassen en hun voordelen

Bij Slaapspecialist van Ellen hebben we een assortiment van hoogwaardige drukverlagende matrassen om aan jouw slaapbehoeften te voldoen. Onze collectie bestaat uit twee categorieën: traagschuim matrassen of latex matrassen.

Bekijk ons aanbod matrassen

Drukverlagend matras van traagschuim

Matrassen met een toplaag van traagschuim passen zich aan je lichaamsvorm aan. Het resultaat is een zachter matras waarin je iets wegzakt, wat bijdraagt ​​aan het verminderen van drukpunten. Gewrichten en holtes worden maximaal ondersteund, terwijl de doorbloeding niet wordt afgekneld. Dit zorgt voor een goede ergonomie en minder draaien tijdens de slaap.

Als je een zijslaper bent, zijn traagschuim matrassen ideaal, omdat ze de juiste ruimte bieden aan je schouders en heupen wanneer je zijwaarts ligt. De traagschuimlaag wordt extra zacht op deze plekken door de lichaamswarmte, waardoor het gewicht goed verdeeld blijft en er geen beknelling of verstoring van de bloedcirculatie optreedt. Dit helpt ook om je spieren soepel te houden en resulteert in een rustige slaap zonder veel draaien.

De opbouw van een drukverlagend matras bestaat uit een traagschuim toplaag en een veerkrachtige drager, zoals latex, koudschuim of pocketveren. De veerkrachtige drager zorgt voor opwaartse druk en ondersteuning, terwijl de traagschuim toplaag verantwoordelijk is voor het verminderen van drukpunten en het creëren van comfort.

Drukverlagend matras van latex

Een ander type drukverlagend matras in ons assortiment zijn latex matrassen. Latex is een hoogwaardig materiaal dat bekend staat om zijn elasticiteit, duurzaamheid en ademend vermogen. Het past zich aan jouw lichaamsvorm aan zonder dat je erin wegzakt, wat resulteert in optimale ondersteuning bij zij- en rugligging. Het materiaal biedt ook goede ventilatie, waardoor warmte en vocht effectief worden afgevoerd, wat bijdraagt ​​aan een koeler en comfortabeler slaapklimaat.

Nadelen van drukverlagende matrassen

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden bij drukverlagende matrassen. Sommige mensen ervaren deze matrassen als warm of zweterig vanwege het verminderde ventilatievermogen van traagschuim. Het kan ook iets moeilijker zijn om je gemakkelijk om te draaien, omdat je enigszins wegzakt in het matras. Het is belangrijk om deze aspecten af ​​te wegen tegen de vele voordelen die drukverlagende matrassen bieden.

Kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies en om te proefliggen

Bij Slaapspecialist van Ellen begrijpen we dat het vinden van het juiste matras een persoonlijke keuze is. Daarom nodigen we je graag uit om onze showroom te bezoeken en onze drukverlagende matrassen zelf uit te proberen. Onze slaapspecialisten staan klaar om je persoonlijk advies te geven en je te begeleiden tijdens je bezoek in de winkel.

Ook kun je in onze beddenwinkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest de verschillende matrassen testen, met ons team praten over jouw specifieke behoeften en voorkeuren, en ervoor zorgen dat je meteen de juiste keuze maakt voor een goede nachtrust op de lange termijn. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom