HomeBlogWelk matras bij schouderklachten?

Welk matras bij schouderklachten?

Schouderklachten kunnen een behoorlijke impact hebben op je dagelijkse leven. Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van je lichaam, maar als je matras niet de juiste ondersteuning biedt, kan het zijn dat je klachten verergeren. Daarom is het belangrijk om een matras te kiezen dat specifiek geschikt is voor mensen met schouderklachten. In deze blogpost lees je alles over waar je op moet letten om een geschikt matras bij schouderklachten te vinden.

Mogelijke oorzaken van schouderklachten

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van schouderklachten, waaronder een onjuiste slaaphouding door een verkeerd matras. Als je tijdens het slapen niet voldoende ondersteuning krijgt bij je schouders, kan dit leiden tot pijn en ongemak. Andere oorzaken kunnen zijn:

 • Overbelasting
 • Blessures
 • Medische aandoeningen, zoals artrose of bursitis
 • Een stijve nek door kouvatten, wat uitstraalt naar de schouder
 • Schouderinstabiliteit

Waaraan moet een matras bij schouderklachten voldoen?

Bij de aanschaf van een matras bij schouderklachten zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten:

 1. Hardheid van het matras: het juiste niveau van hardheid is cruciaal voor de juiste ondersteuning van je schouders. Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor een medium tot stevig matras om voldoende ondersteuning te bieden aan de schouders.
 2. Slaaphouding: het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding bij het kiezen van een matras. Buikslapers hebben vaak baat bij een steviger matras om de rug en schouders goed te ondersteunen. Rugslapers hebben meestal behoefte aan een medium tot stevig matras, terwijl zijslapers juist gebaat zijn bij een wat zachter matras dat zich goed aanpast aan de contouren van het lichaam.

Passende matrassen bij schouderklachten

Bij Slaapspecialist van Ellen weten we als geen ander dat het beste matras bij schouderklachten een persoonlijke keuze is. Daarom hebben we een breed scala aan A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit om aan jouw behoeften te voldoen.

Eastborn Q-serie matrassen

De Eastborn Q-serie matrassen staan bekend om hun uitstekende ondersteuning en drukverlagende eigenschappen. Deze matrassen bieden optimale ondersteuning aan de schouders, waardoor pijn en ongemak verminderd kunnen worden. Met behulp van de Eastborn Q-serie matrassenwijzer kun je gemakkelijk het juiste matras vinden dat past bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Eastborn Q-serie matrassenwijzer

M Line Cool Motion matrassen

De M Line Cool Motion matrassen staan bekend om hun innovatieve technologieën die zorgen voor optimale drukverdeling en ventilatie. Deze eigenschappen maken ze uitermate geschikt voor mensen met schouderklachten. De M Line Cool Motionmatrassenwijzer helpt je bij het vinden van het perfecte matras voor jouw specifieke situatie.

M Line Cool Motion matrassenwijzer

Pullman Silverline matrassen

De Pullman Silverline matrassen bieden een uitstekende ondersteuning en ligcomfort. Ze zijn voorzien van unieke pocketveringtechnologieën die ervoor zorgen dat het lichaam optimaal wordt ondersteund, ook bij de schouders. Met behulp van de Pullman Silverline matrassenwijzer kun je snel en eenvoudig het juiste matras vinden dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Pullman Silverline matrassenwijzer

Pullman Goldline matrassen

De Pullman Goldline matrassen zijn ontworpen met de hoogste kwaliteit materialen en bieden een ultiem slaapcomfort. Deze matrassen hebben een geavanceerd systeem van pocketvering dat zorgt voor optimale drukverdeling en ondersteuning, ook bij de schouders. Met behulp van de Pullman Goldline matrassenwijzer kun je het perfecte matras vinden dat aansluit bij jouw individuele behoeften.

Pullman Goldline matrassenwijzer

Vergelijk de matrassen online, bel ons of kom proefliggen

Als je op zoek bent naar het perfecte matras voor schouderklachten, kun je onze verschillende matrassenwijzers raadplegen om de A-merk matrassen met elkaar te vergelijken. Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via 035 – 6317351 voor direct advies.

Als je liever persoonlijk advies wilt en eerst wilt proefliggen voordat je een aankoop doet, ben je van harte welkom in onze beddenwinkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest. We hebben slaapspecialisten klaarstaan om al je vragen te beantwoorden.

Nog enkele tips voor het kiezen van een matras bij schouderklachten

Hier zijn nog een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuw matras bij schouderklachten:

 • Probeer altijd verschillende matrassen uit in de winkel voordat je er eentje koopt.
 • Neem de tijd om op elk matras te liggen en voel hoe het jouw lichaam ondersteunt.
 • Vraag naar de garantievoorwaarden en proefperiodes, zodat je het matras makkelijk kunt terugsturen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Denk ook na over andere factoren, zoals prijs, duurzaamheid en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid.
 • Vraag om persoonlijk advies aan onze slaapspecialisten. Ze helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom