HomeBlogWaar op letten bij matras kopen

Waar op letten bij matras kopen

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je gezondheid en welzijn. Een van de sleutelfactoren die de kwaliteit van je slaap beïnvloeden, is het matras waarop je slaapt. Het kiezen van het juiste matras is een belangrijke beslissing, omdat het direct van invloed is op je comfort en hoe je de dag doorkomt. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een matras? In dit blog noemen we 9 zaken die van groot belang zijn voor je matraskeuze.

1. Lichaamsondersteuning

Een goed matras moet je lichaam optimaal ondersteunen. Het is van essentieel belang om de natuurlijke uitlijning van je wervelkolom te behouden tijdens je slaap. Matrassen gemaakt van materialen als traagschuim of latex passen zich aan de contouren van je lichaam aan, verminderen drukpunten en bieden uitstekende ondersteuning.

2. Slaaphouding

Je slaaphouding beïnvloedt het type matras dat het beste bij je past. Buikslapers hebben meestal een steviger matras nodig om doorzakken van de rug te voorkomen, terwijl zijslapers baat kunnen hebben bij een zachter matras om de schouders en heupen te ontlasten. Rugslapers hebben over het algemeen een matras met een gemiddelde stevigheid nodig.

3. Gewicht

Het gewicht dat je hebt, is ook een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste matras. Het is logisch dat een matras meer belast wordt bij een hoger lichaamsgewicht. Daarom is het belangrijk om goed te letten op de juiste ondersteuning die past bij jouw gewicht.

De kern van het matras zorgt voor de ondersteuning. Deze kern kan bestaan uit vering of schuim. Over het algemeen bieden koudschuim en pocketvering matrassen de meest stevige ondersteuning. Bij pocketvering matrassen geldt ook: hoe meer pocketveren, hoe steviger de ondersteuning is.

4. Matrasgrootte

Kies een matrasmaat die bij je behoeften en de beschikbare ruimte in je slaapkamer past. Populaire maten zijn eenpersoons, tweepersoons, queen en king.

5. Matrastype

Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar, zoals binnenvering, pocketvering, traagschuim, latex en hybride matrassen. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen, dus overweeg welk materiaal het beste bij je past.

6. Firmheid

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheidsgraden, van zacht tot extra stevig. Je persoonlijke voorkeur en slaaphouding spelen een rol bij het bepalen van de juiste stevigheid voor jou.

7. Warmteregulatie

Sommige matrastypes kunnen warmte vasthouden, wat oncomfortabel kan zijn als je het snel warm hebt. Kies een matras met goede ventilatie en warmteafvoer als dit een zorg voor je is.

8. Allergieën

Als je gevoelig bent voor allergieën, zoek dan naar hypoallergene matrassen die stofmijten en allergenen weren.

9. Prijs

De prijzen van matrassen variëren sterk, voornamelijk vanwege het gebruikte materiaal. Hoe meer materiaal er in een matras zit, hoe hoger de prijs. Daarnaast speelt de kwaliteit van de gebruikte materialen ook een rol bij de prijsbepaling. Hoe beter de kwaliteit van een matras, hoe hoger de prijs.

Wist je dat je ongeveer 33% van je leven slaapt? En wist je dat een goede nachtrust je prestaties kan verbeteren? Het is dus belangrijk om te investeren in een matras dat bij jou past. Dit is niet alleen een investering in een goede nachtrust, maar zorgt er ook voor dat je elke dag prettig en vol energie kunt beginnen.

A-merk matrassen van topkwaliteit

Bij Slaapspecialist van Ellen bieden we hoogwaardige matrassen van gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en comfort. Hierdoor hebben we altijd de perfecte matrasoptie in de webshop of in onze winkel in Soest om aan jouw slaapbehoeften te voldoen. Ontdek onze uitgebreide selectie A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit voor de beste nachtrust:

Een matras kopen? Kom proefliggen in onze showroom!

In onze showroom aan de Van Weedestraat 25 in Soest helpen onze specialisten je graag bij het maken van de juiste keuze voor het matras dat perfect past bij jouw slaapbehoeften en voorkeuren. Ook kun je hier op de matrassen proefliggen. Zo kun je voordat je aankoop doet zelf de comfortabele materialen voelen, de ondersteuning ervaren en de juiste stevigheid ontdekken, zodat je met vertrouwen de juiste keuze kunt maken voor een optimale nachtrust.

Direct bellen Bezoek onze showroom