HomeBlogWelk matras is het beste voor mij

Welk matras is het beste voor mij

Als je op zoek bent naar een nieuw matras, ben je waarschijnlijk op zoek naar het beste comfort en optimale ondersteuning voor jouw gewicht, postuur en slaaphouding. Maar heb je (snel) last van rugpijn, nekpijn of allergieën? Of zweet je snel doordat je het snel warm krijgt en wil je dit zoveel mogelijk voorkomen? Dan is ook belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuw matras.

Gelukkig zijn er veel verschillende soorten matrassen op de markt die speciaal ontworpen zijn om aan deze specifieke behoeften te voldoen. In deze blogpost zullen we de verschillende opties bespreken en je helpen bij het vinden van het beste matras voor jou.

Een goed matras past bij jouw lichaam en slaapvoorkeuren

Lichaamsondersteuning

Het is cruciaal dat een matras je lichaam optimaal ondersteunt, zodat je wervelkolom tijdens het slapen in de juiste positie blijft. Materialen, zoals traagschuim of latex passen zich aan je lichaamscontouren aan, verminderen drukpunten en bieden uitstekende ondersteuning.

Slaaphouding

Je slaaphouding bepaalt welk type matras het meest geschikt voor je is. Buikslapers hebben meestal baat bij een steviger matras om doorzakken van de rug te voorkomen, terwijl zachtere matrassen zijslapers kunnen helpen om de schouders en heupen te ontlasten. Rugslapers hebben doorgaans een matras met gemiddelde stevigheid nodig.

Gewicht

Je gewicht speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van een matras. Een hoger lichaamsgewicht belast het matras meer, dus let goed op de juiste ondersteuning die past bij jouw gewicht. Koudschuim en pocketvering matrassen bieden over het algemeen de stevigste ondersteuning. Bij pocketvering geldt: hoe meer veren, hoe steviger de ondersteuning.

Postuur

Het is ook goed om te kijken naar je postuur. Je postuur bepaalt de ideale breedte van je matras. Bij een gemiddeld postuur past een standaardbreedte van 90 cm. Als je een breder postuur hebt, is een matras met een breedte van 100 cm beter geschikt. Dit zorgt voor meer comfort en biedt meer ruimte tijdens het liggen.

Een goed matras voorkomt klachten

Rugpijn

Als je last hebt van rugpijn of dit juist wilt voorkomen, is het belangrijk om een matras te kiezen dat voldoende ondersteuning biedt aan je ruggengraat. Een medium (standaard) tot stevig matras kan helpen om de druk op je rug te verminderen en de natuurlijke uitlijning van je wervelkolom te behouden. Matrassen gemaakt van traagschuim of latex kunnen ook extra comfort bieden door zich aan te passen aan de contouren van je lichaam.

Nekpijn

Nekpijn wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding of een gebrek aan ondersteuning in het hoofd- en nekgebied. Een goed matras voor mensen met nekpijn is er één die voldoende ondersteuning biedt aan de nekwervels en de natuurlijke kromming van de nek behoudt.

Allergieën

Als je last hebt van allergieën, is het belangrijk om een matras te kiezen dat hypoallergeen is en weinig stof en allergenen vasthoudt. Matrassen gemaakt van materialen, zoals latex of traagschuim zijn vaak hypoallergeen en hebben antibacteriële eigenschappen. Daarnaast kun je ook overwegen om een matrashoes te gebruiken die gemakkelijk gewassen kan worden en beschermt tegen allergenen.

Overmatig zweten

Als je snel zweet tijdens het slapen, kan het helpen om een matras te kiezen dat ademend is en vocht reguleert. Matrassen gemaakt van materialen, zoals pocketvering of latex hebben vaak goede ventilatie-eigenschappen, waardoor vocht wordt afgevoerd en warmte wordt gereguleerd.

Wat is nu het beste matras voor jou?

Het beste matras voor jou hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is daarom belangrijk om verschillende opties uit te proberen in onze showroom aan de Van Weedestraat 25 in Soest voordat je een keuze maakt. Hier zijn nog een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuw matras:

  • Probeer altijd verschillende matrassen uit in de winkel voordat je er één koopt.
  • Neem de tijd om op elk matras te liggen en voel hoe het jouw lichaam ondersteunt.
  • Vraag naar de garantievoorwaarden en proefperiodes, zodat je het matras makkelijk kunt terugsturen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.
  • Denk ook na over andere factoren, zoals prijs, duurzaamheid en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid.
  • Vraag om persoonlijk advies aan onze slaapspecialisten. Ze helpen je graag!

Matrassen van topmerken: vind jouw ideale met onze matrassenwijzers

Bij Slaapspecialist van Ellen weten we als geen ander dat het beste matras voor jou een persoonlijke keuze is. Daarom hebben we een breed scala aan A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit om aan verschillende behoeften te voldoen:

Eastborn matrassen

Eastborn biedt hoogwaardige matrassen die uitblinken in comfort en ondersteuning. Of je nu een stevig of zacht matras zoekt, Eastborn heeft diverse opties om aan jouw wensen te voldoen.

M Line matrassen

M Line staat voor innovatie in slaapcomfort met matrassen die optimale drukverlaging en ondersteuning bieden. Ideaal voor wie rugpijn wil verlichten of gewoon op zoek is naar kwaliteit.

M Line Cool Motion matrassenwijzer

Mahoton matrassen

Mahoton staat voor duurzaamheid en gezondheid met ecologisch verantwoorde matrassen. Ze bieden comfort en een allergievriendelijk slaapklimaat.

Pullman matrassen

Pullman staat bekend om zijn handgemaakte, duurzame matrassen met geavanceerde pocketveringtechnologie voor uitstekende ondersteuning en comfort. We hebben bij Slaapspecialist van Ellen twee collecties van Pullman: Silverline matrassen en Goldline matrassen.

Pullman Silverline matrassenwijzerPullman Goldline matrassenwijzer

Fusion matrassen

Fusion combineert pocketvering met traagschuim of latex voor aanpasbaar comfort met matrassen en ondersteuning in elke slaaphouding.

Luxury Collection matrassen

Luxury Collection biedt exclusieve matrassen met luxe materialen, zoals kasjmier en zijde voor een ongeëvenaarde slaapervaring.

Hulp of advies nodig? Onze slaapspecialisten staan voor je klaar!

Onze slaapexperts staan altijd klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en ervoor te zorgen dat je comfortabel en goed uitgerust wakker wordt. Kom langs in onze showroom aan de Van Weedestraat 25 in Soest om onze matrassen uit te proberen of bestel gemakkelijk online. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom