HomeBlogWelk matras bij heupklachten?

Welk matras bij heupklachten?

Op zoek naar het juiste matras bij heupklachten? Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je heupen goed worden ondersteund en dat je op de andere plekken ook de juiste ondersteuning krijgt. Daarnaast moet je kunnen liggen in een gezonde, ergonomische slaaphouding. Omdat ieder lichaam anders is, bestaat er geen universeel beste matras bij heupklachten. Het is belangrijk om een matras te kiezen dat goed past bij jouw lengte, gewicht, postuur en slaaphouding. In deze blogpost lees je alles over waar je op moet letten om een geschikt matras bij heupklachten te vinden.

Mogelijke oorzaken van heupklachten

Heupklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een sportblessure, overbelasting, artrose, overgewicht of een slijmbeursontsteking. Een verkeerd matras kan ook klachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren. De beste oplossing is dan om op zoek te gaan naar een passend matras dat je heupen goed ondersteunt en de klachten vermindert.

Waaraan moet een matras bij heupklachten voldoen?

Bij de aanschaf van een matras bij heupklachten zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten:

  1. Goede ondersteuning van je heupen: het matras moet je heupen goed opnemen en ervoor zorgen dat je lichaam in een ontspannen positie ligt.
  2. Ondersteuning van je lendenen: het gebied rondom je middel, heupen en zijden moet het matras goed ondersteunen om druk te verminderen.
  3. Ergonomische slaaphouding: een geschikt matras bij heupklachten moet zorgen voor een gezonde slaaphouding waarbij de wervelkolom recht ligt en zenuwen niet bekneld raken tussen de wervels en waarbij je bekkenbodem niet naar achteren kantelt op de langere termijn.
  4. Aanpassing aan je lichaam: een matras bij heupklachten moet passen bij jouw lengte, gewicht en postuur.

Passende matrassen bij heupklachten

Bij Slaapspecialist van Ellen weten we als geen ander dat het beste matras bij heupklachten een persoonlijke keuze is. Daarom hebben we een breed scala aan A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit om aan jouw behoeften te voldoen.

Eastborn Q-serie matrassen

De Eastborn Q-serie matrassen staan bekend om hun pocketveringtechnologie, die zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam. De pocketveren reageren individueel op de drukpunten, wat kan helpen bij het verminderen van druk op de heupen. Het matras past zich aan de contouren van het lichaam aan, wat bijdraagt aan een gelijkmatige gewichtsverdeling.

Eastborn Q-serie matrassenwijzer

M Line Cool Motion matrassen

De M Line Cool Motion matrassen maken gebruik van traagschuim dat reageert op lichaamswarmte en zich naar de vorm van het lichaam vormt. Dit kan specifiek gunstig zijn bij heupklachten, omdat het traagschuim de drukpunten verlicht en zich aanpast aan de contouren van het lichaam. Het materiaal bevordert een gelijkmatige ondersteuning en kan de druk op de heupen verminderen.

M Line Cool Motion matrassenwijzer

Pullman Silverline matrassen

De Pullman Silverline matrassen combineren pocketveren met comfortlagen van onder andere latex. Latex staat bekend om zijn veerkracht en drukverlagende eigenschappen. Dit type matras kan bijdragen aan een goede ondersteuning van de heupen en het verminderen van drukpunten, wat gunstig is voor mensen met heupklachten.

Pullman Silverline matrassenwijzer

Pullman Goldline matrassen

De Pullman Goldline matrassen bevatten een combinatie van pocketveren en een comfortabele afdeklaag. Dit kan zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam, inclusief de heupen. Het matras past zich aan de lichaamscontouren aan en biedt een optimale verdeling van het lichaamsgewicht, wat heupklachten kan verlichten.

Pullman Goldline matrassenwijzer

Vergelijk de matrassen online, bel ons of kom proefliggen

Iedereen is uniek, met een eigen lengte, gewicht, postuur, slaaphouding en (slaapgerelateerde) klachten. Wil je meteen erachter komen welke van de A-merk matrassen jouw ideale matras bij heupklachten is? Open dan de verschillende matrassenwijzers om de matrassen met elkaar te vergelijken of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 6317351.

Wil je je vragen persoonlijk stellen aan onze slaapspecialisten en wil je proefliggen voordat je aan aankoop doet? Kom dan zeker langs in onze beddenwinkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest.

Nog enkele tips voor het kiezen van een matras bij heupklachten

Hier zijn nog een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuw matras bij heupklachten:

  • Probeer altijd verschillende matrassen uit in de winkel voordat je er eentje koopt.
  • Neem de tijd om op elk matras te liggen en voel hoe het jouw lichaam ondersteunt.
  • Vraag naar de garantievoorwaarden en proefperiodes, zodat je het matras makkelijk kunt terugsturen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.
  • Denk ook na over andere factoren, zoals prijs, duurzaamheid en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid.
  • Vraag om persoonlijk advies aan onze slaapspecialisten. Ze helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom