HomeBlogWelk matras bij nekklachten?

Welk matras bij nekklachten?

Heb je regelmatig last van nekklachten? Dan ben je zeker niet de enige. Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals een verkeerde slaaphouding, overbelasting van de nekspieren of spanning en stress. Een belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is het matras waarop je slaapt. Een goed matras dat de juiste ondersteuning biedt aan je nek kan namelijk een wereld van verschil maken. In deze blogpost lees je alles over waar je op moet letten om een geschikt matras bij nekklachten te vinden.

Mogelijke oorzaken van nekklachten

Voordat we ingaan op waar je op moet letten bij het kiezen van een matras bij nekklachten, is het belangrijk om de mogelijke oorzaken van nekklachten te begrijpen. Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder:

  • Overmatige belasting van de nekspieren
  • Oplopen van spierverrekking
  • Ervaren van spanning, vermoeidheid of stress
  • Een onjuiste slaaphouding door een verkeerd matras
  • Aanhoudend in een onjuiste positie slapen, zitten, staan of lopen

Waaraan moet een matras bij nekklachten voldoen?

Bij de aanschaf van een matras bij nekklachten zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten.

Matras met een medium hardheid

Een matras dat niet te zacht en niet hard is, is perfect voor de beste nekondersteuning. Een te hard matras kan namelijk drukpunten in de schouders en wervelkolom creëren, terwijl een te zacht matras onvoldoende ondersteuning biedt aan de ruggengraat, waardoor je kunt wegzakken en je nek in een onnatuurlijke houding komt te liggen.

Matras dat past bij je slaaphouding

Buikslapers, rugslapers en zijslapers hebben verschillende ondersteuningsbehoeften. Maar wat voor iedereen hetzelfde is, is dat de natuurlijke S-kromming van de nek en rug goed ondersteund moeten worden.

Buikslaper

Buikslapers hebben doorgaans een matras nodig dat zacht is, maar toch voldoende ondersteuning biedt. Een matras met traagschuim kan comfortabel zijn, omdat het zich aanpast aan de contouren van het lichaam, inclusief de nek. Zorg ervoor dat het matras niet te stevig is om spanning in de nek te vermijden.

Rugslaper

Rugslapers hebben baat bij een matras dat de natuurlijke kromming van de wervelkolom ondersteunt. Een matras met gemiddelde stevigheid is vaak geschikt. Een hybride matras met pocketveren en traagschuim kan een goede keuze zijn, omdat het zowel ondersteuning als drukverlichting biedt.

Zijslaper

Zijslapers hebben een matras nodig dat de ruimte opvult tussen de schouder en het hoofd om de nek in lijn te houden met de wervelkolom. Een matras met een zachte tot gemiddelde stevigheid, zoals een traagschuim- of latexmatras, kan de druk op de schouders verminderen. Extra kussens tussen de knieën kunnen ook comfort bieden.

Passende matrassen bij nekklachten

Bij Slaapspecialist Van Ellen begrijpen we als geen ander dat het beste matras bij nekklachten een persoonlijke keuze is. Daarom hebben we een breed scala aan A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit om aan jouw behoeften te voldoen. Hieronder bespreken we enkele opties die geschikt kunnen zijn voor mensen met nekklachten:

Eastborn Q-serie matrassen

De Q-serie matrassen van Eastborn staan bekend om hun uitstekende ondersteuning en comfort. Deze matrassen passen zich perfect aan je lichaam aan, waardoor drukpunten worden verminderd en de natuurlijke S-kromming van je ruggengraat goed wordt ondersteund.

Eastborn Q-serie matrassenwijzer

M Line Cool Motion matrassen

De Cool Motion matrassen van M Line zijn ontworpen om optimale drukverdeling te bieden, wat kan helpen bij het verminderen van nekklachten. Deze matrassen passen zich aan je lichaamstemperatuur aan, waardoor je altijd geniet van een aangename slaapomgeving.

M Line Cool Motion matrassenwijzer

Pullman Silverline & Goldline matrassen

De Silverline en Goldline matrassen van Pullman zijn gemaakt met hoogwaardige materialen die zorgen voor uitstekende ondersteuning en comfort. Deze matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jou past.

Pullman Silverline matrassenwijzer Pullman Goldline matrassenwijzer

Vergelijk de matrassen online, bel ons of kom proefliggen

Iedereen is uniek, met een eigen lengte, gewicht, postuur, slaaphouding en eventuele slaapgerelateerde klachten. Wil je direct ontdekken welk A-merk matras het beste past bij jouw nekklachten? Bekijk dan onze diverse matrassenwijzers om ze te vergelijken of bel ons voor persoonlijk advies op 035 – 6317351.

Als je liever persoonlijk je vragen wilt stellen aan onze slaapspecialisten en verschillende matrassen wilt uitproberen voordat je beslist, nodigen we je graag uit in onze beddenwinkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest.

Nog enkele tips voor het kiezen van een matras bij nekklachten

Hier zijn nog een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuw matras bij nekklachten:

  • Probeer altijd verschillende matrassen uit in de winkel voordat je er eentje koopt.
  • Neem de tijd om op elk matras te liggen en voel hoe het jouw lichaam ondersteunt.
  • Vraag naar de garantievoorwaarden en proefperiodes, zodat je het matras makkelijk kunt terugsturen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.
  • Denk ook na over andere factoren, zoals prijs, duurzaamheid en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid.
  • Vraag om persoonlijk advies aan onze slaapspecialisten. Ze helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom