HomeBlogWelk matras bij rugklachten?

Welk matras bij rugklachten?

Rugklachten zijn erg vervelend en kunnen je slaapkwaliteit aanzienlijk beïnvloeden. Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van je lichaam, vooral als je last hebt van rugpijn. Het kiezen van het juiste matras kan een groot verschil maken in het verminderen van rugklachten en het bevorderen van een goede houding tijdens het slapen. In deze blogpost zullen we bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een matras bij rugklachten en welke matrassen geschikt kunnen zijn.

Mogelijke oorzaken van rugklachten

Voordat we ingaan op welk type matras geschikt is bij rugklachten, is het goed om te begrijpen wat mogelijke oorzaken kunnen zijn. Rugklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  • Stress
  • Lichamelijk zware activiteiten en/of werk
  • Overbelasting van de onderrug
  • Een onjuiste slaaphouding door een verkeerd matras
  • Vaak en/of lang in de auto zitten

Waaraan moet een matras bij rugklachten voldoen?

Bij het kiezen van een matras bij rugklachten zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten.

Hardheid van het matras

Over het algemeen wordt aangeraden om een medium stevig matras te kiezen als je last hebt van rugklachten. Een te zacht matras biedt mogelijk niet voldoende ondersteuning, terwijl een te hard matras drukpunten kan creëren.

Slaaphouding

Je slaaphouding speelt ook een rol bij het kiezen van een geschikt matras bij rugklachten. Buikslapers hebben meestal baat bij een steviger matras om de wervelkolom goed uitgelijnd te houden. Rugslapers hebben meestal behoefte aan een matras dat voldoende ondersteuning biedt aan de onderrug en tegelijkertijd comfortabel is. Zijslapers hebben baat bij een matras met voldoende zachtheid om druk op de schouders en heupen te verminderen.

Passende matrassen bij rugklachten

Bij Slaapspecialist van Ellen begrijpen we dat het beste matras bij rugklachten een persoonlijke keuze is. We bieden daarom een breed scala aan A-merk matrassen van de hoogste kwaliteit om aan jouw behoeften te voldoen. Hier zijn enkele van onze aanbevelingen:

Eastborn Q-serie matrassen

De Eastborn Q-serie matrassen staan bekend om hun pocketveringtechnologie. Deze technologie biedt goede ondersteuning aan het lichaam, waarbij de pocketveren individueel reageren op drukpunten. Voor rugklachten is dit van belang omdat het matras helpt bij het verminderen van druk op de rug. Bovendien past het matras zich aan de lichaamscontouren aan, wat bijdraagt aan een gelijkmatige gewichtsverdeling en comfort.

Eastborn Q-serie matrassenwijzer

M Line Cool Motion matrassen

De M Line Cool Motion matrassen maken gebruik van traagschuim dat reageert op lichaamswarmte en zich vormt naar de contouren van het lichaam. Bij rugklachten is dit gunstig omdat traagschuim drukpunten verlicht en zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning. Het materiaal past zich aan de specifieke vormen van de rug aan, wat comfort biedt en kan helpen bij het verminderen van spanning.

M Line Cool Motion matrassenwijzer

Pullman Silverline matrassen

De Pullman Silverline matrassen combineren pocketveren met comfortlagen, waaronder latex. Latex staat bekend om zijn veerkracht en drukverlagende eigenschappen. Voor rugklachten is dit gunstig omdat het matras goede ondersteuning biedt aan de rug en helpt bij het verminderen van drukpunten. De combinatie van pocketveren en latex draagt bij aan een comfortabele slaapomgeving.

Pullman Silverline matrassenwijzer

Pullman Goldline matrassen

De Pullman Goldline matrassen bevatten pocketveren en een comfortabele afdeklaag. Dit type matras zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam, inclusief de rug. De matrassen passen zich aan de lichaamscontouren aan en bieden een optimale verdeling van het lichaamsgewicht. Voor mensen met rugklachten kan dit bijdragen aan het verminderen van spanning en het bevorderen van een gezonde slaaphouding.

Pullman Goldline matrassenwijzer

Vergelijk de matrassen online, bel ons of kom proefliggen

Iedereen is uniek, met een eigen combinatie van lengte, gewicht, postuur, slaaphouding en eventuele klachten gerelateerd aan de slaap. Wil je direct ontdekken welk A-merk matras het meest geschikt is voor jouw rugklachten? Maak gebruik van onze diverse matrassenwijzers om de verschillende opties te vergelijken, of neem telefonisch contact met ons op via 035 – 6317351.

Als je liever persoonlijk advies wilt van onze slaapspecialisten en het matras wilt uitproberen voordat je tot aankoop overgaat, nodigen we je van harte uit in onze beddenwinkel aan de Van Weedestraat 25 in Soest.

Nog enkele tips voor het kiezen van een matras bij rugklachten

Hier zijn nog een paar tips om in gedachten te houden bij het kopen van een nieuw matras bij rugklachten:

  • Probeer altijd verschillende matrassen uit in de winkel voordat je er eentje koopt.
  • Neem de tijd om op elk matras te liggen en voel hoe het jouw lichaam ondersteunt.
  • Vraag naar de garantievoorwaarden en proefperiodes, zodat je het matras makkelijk kunt terugsturen als het niet aan jouw verwachtingen voldoet.
  • Denk ook na over andere factoren, zoals prijs, duurzaamheid en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals verstelbaarheid.
  • Vraag om persoonlijk advies aan onze slaapspecialisten. Ze helpen je graag!

Direct bellen Bezoek onze showroom